Una geriatra, nova directora mèdica de l'hospital Arnau

Download Pdf

El departament de Salut ha nomenat la geriatra Ana Vena com a nova directora mèdica de l'hospital Arnau de Vilanova, alhora que exercirà funcions en la direcció assistencial a nivell territorial, referent als hospitals de Gestió de Serveis Sanitaris -Santa Maria i el de Tremp- i l'Atenció Primària. Vena substitueix com a responsable mèdica de l'Arnau Francesc Purroy, que va deixar el càrrec al febrer després d'haver estat involucrat en la filtració d'unes oposicions. La junta de personal de l'Arnau va denunciar que aquest nomenament suposa crear un nou càrrec directiu, perquè tindrà la responsabilitat assistencial de tot el territori.

En canvi des de l'ICS van assegurar que ocuparà el mateix càrrec que Purroy, director mèdic de l'Arnau, però igual com aquest formarà part de l'organització que coordina a nivell terriotorial de tots els dispositius assistencials. Precisament, el departament de Salut va destacar la visió territorial de Vena.

Així mateix, els sindicats entenen que aquest nomenament suposa un pas més en la integració de l'Arnau i el Santa Maria a través de l'aliança estratègica, la qual cosa rebutgen, i destaquen que la direcciódel primer hospital, que és de l'ICS, estarà ocupada per una professional de GSS, encara que valoren molt positivament la seua trajectòria en l'àmbit sanitari.

D'altra banda, fonts de l'ICS van precisar que reforçar aquesta aliança estratègica no suposa en cap cas recuperar el projecte que Arnau i Santa Maria formin part d'un mateix ens. Malgrat això, la junta de personal de l'Arnau va afirmar que amb aquest i "amb els últims càrrecs que sabem, perquè d'altres ni ens ho han comunicat, entenem que s'està vulnerant l'Estatut Marc" i demanarà explicacions a CatSalut sobre l'aliança estratègica.

Font: Diari Segre