Dr. Pere Godoy president de la Societat Espanyola d'Epidemiologia

Download Pdf


El Dr. Pere Godoy, responsable del servei de vigilància epidemiológica i resposta a emergències de Salut Pública a LLeida, ha estat escollit com a president de la Societat Espanyola d'Epidemiologia. Godoy ocupava fins ara el càrrec de vicepresident. Metge especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, també és professor titular de la UdL coordina el programa Previcet del Ciber d'Epidemiologia i Salut Pública de l'Institut de Salut Carlos III i forma part del comitè d'experts en vacunes de la Generalitat. En declaracions ahir a SEGRE, Godoy va assenyalar que entre els seus objectius es troba la necessitat d'insistir a desterrar les falses creences al voltant de les vacunes i parlar de les malalties que es prevenen amb aquestes. Una altra de les qüestions importants és l'augment "alarmant" durant els últims cinc anys de les malalties de transmissió sexual.
Segons va explicar Godoy, s'ha perdut la por de la infecció al VIH i ha descendit l'ús del preservatiu. També fixa entre les línies prioritàries la importància de conscienciar contra l'obesitat i el sobrepès. Per fer-ho, la nova junta impulsarà la importància d'impulsar un impost a les begudes ensucrades a Espanya, tal com s'ha fet a Catalunya.

Així mateix, treballaran sobre el mal ús i la resistència als antibiòtics. El nomenament de Godoy s'ha fet en el marc del congrés celebrat per la institució a Lisboa. La Societat Espanyola d'Epidemiologia, que compta amb 1.200 socis, celebrarà el pròxim mes una jornada sobre les vacunes de tos ferina i grip en embarassades.