Medicina anul·la totes les pràctiques clíniques dels alumnes a l'Hospital Arnau

El confinament 'atrapa' diversos universitaris d'Erasmus de la UdL que estudiaven a Itàlia

Descarregar Pdf

La Facultat de Medicina de la UdL ha anul·lat totes les pràctiques clíniques que duen a terme els alumnes a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova per facilitar al màxim l'activitat assistencial del  personal del centre.

D'altra banda, segons fonts de la UdL, diferents estudiants de la Universitat de Lleida que estaven fent un Erasmus a Itàlia continuen en quarantena o aïllats en el seu domicili sense poder viatjar pel país ni tornar a Catalunya, al decretar el govern italìà el confinament de tot el país. La setmana passada la UdL va recomanar els estudiants que tornessin a casa davant del creixement dels casos de coronavirus a Itàlia.

D'altra banda, el Departament d'Educació insta a la suspensió de tota activitat que organitzin els centres educatius de la conselleria o qualsevol servei del mateix Departament que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no decent o alumnat de diversos centres simultàniament. Les sortides lectives que impliquin un sol centre es poden mantenir. Aquesta mesura de suspensió té efectes sobre fires, trobades, cantades, certàmens, entre d'altres.

Les pràctiques en centres sanitaris i sociosanitaris dels alumnes que estan cursant formació professional queden suspeses. A més, se suspèn l'activitat docent que s'ofereix als centres hospitalaris per a infants amb ingressos perllongats.

Es mantenen les portes obertes que s'estan duent a terme aquests dies, però es recomana als centres que es reforcin les mesures de prevenció, com ara evitar aglomeracions de persones en espais reduïts i situar les indicacions de prevenció de contagi ben visibles als centres.
Donada la importància de l'acció educativa en relació a les mesures de protecció, s'insta els centres a formar els alumnes en les mesures recomanades pel Departament de Salut.

Els hospitals catalans han començat a restringir les visites per a pacients als centres com a mesura preventiva arran del coronavirus. Centres consultats per l'ACN van explicar que es demana que hi hagi un únic familiar o acompanyant per cada pacient ingressat amb l'objectiu d'evitar un excés de persones als centres hospitalaris. En canvi, per part de l'Arnau de Vilanova de Lleida no es restringien visites ahir dimarts a la tarda.

Font: Diari La Mañana