La 25 entre 16.000 aspirants a les proves del MIR

La graduada per la UdL Mar Luque aconsegueix aquest lloc en l’examen per accedir a una plaça de metge intern resident || Almenys set titulats més de Lleida, entre els 800 primers

Descarregar Pdf

MARIA MARQUÈS
❘ LLEIDA ❘ Mar Luque té 26 anys, és d’Igualada, es va graduar l’any passat en Medicina per la Universitat de Lleida (UdL) i ha obtingut la posició  número 25 en l’examen per obtenir una plaça de Metge Intern Resident (MIR), al qual es van presentar un total de 16.176 aspirants de tot l’Estat
per optar a una de les 7.512 places MIR ofertes en hospitals estatals, de les quals 49 són a l’hospital Arnau de Vilanova.
“Quan vaig veure els resultats em vaig posar a plorar”, va explicar ahir la Mar, després que el ministeri de Sanitat hagi publicat els resultats  provisionals de la prova. “Va ser un examen difícil, però a l’acadèmia on vaig estudiar per alMIR ens van preparar molt bé”, va manifestar.
Va afegir que “vaig sortir tranquil·la, encara que tampoc amb la sensació d’haver fet un dels millors exàmens”.
La Mar estudiava dotze hores diàries al seu quarto a Igualada, amb pauses per córrer i fer ioga. “Els divendres i dissabtes a la nit aprofitava per quedar amb els amics i la meua parella i els diumenges, l’únic dia que no estudiava, anava a descansar passejant per Barcelona”, va assenyalar.
La Mar va començar la car-rera de Biomedicina a Bellvitge “però vaig tornar a fer la selectivitat i la UdL va ser l’única universitat que em va facilitar
el trasllat i la convalidació d’algunes assignatures”.
Ara, amb una puntuació total en el MIR de 95,0345 –la del número 1 ha estat de 104,1331 punts–, la Mar no tindrà problemes per escollir una plaça.
“Sospeso Dermatologia o Oftalmologia, he d’informar-me’n bé. Però el que tinc clar és que vull especialitzar-me a Catalunya, segurament a Barcelona, per proximitat amb la família, però tampoc descarto anar a l’Arnau de Vilanova”, va afirmar.
Segons ha pogut saber aquest diari, hi ha almenys uns altres set graduats de la UdL entre els 800 millors en el MIR.
Fonts de la UdL van informar que encara no tenien el llistat dels resultats dels graduats en Medicina i que Sanitat no els hi enviarà fins que aquests siguin definitius. Aquests són Francesc Franquesa, en la posició 163; Sara Martínez, en la 242; Míriam Costafreda, en la 243; Anna Mena, en la 275; Víctor Lou, en la 303; Sara Nieto, en la 387; i Manel Sangrà, en la 791.
Míriam Costafreda, de 24 anys i de Bellver de Sió, va estudiar fins a tretze hores diàries. “Vaig sortir desesperada de l’examen i no m’esperava ser la 243, per la qual cosa ha estat una alegria”, va subratllar. “No tinc clar si fer Medicina Interna o Medicina Familiar, però segur que escolliré l’Arnau”, va afirmar. Per la seua part, Anna Mena, de 24 anys i d’Alcarràs, també estudiava dotze hores diàries. “Vaig sortir plorant de l’examen, per tota la pressió”, va explicar, i va dir que “vull fer Neurologia en algun hospital gran de Madrid, per tenir experiència fora de Lleida”.

FONT: Diari Segre 20/02/2020