El divulgador científic Pere Estupinyà conduirà una classe inversa amb els alumnes de Ciències Biomèdiques i del Màster en Investigació biomèdica de la Universitat de Lleida

Els alumnes han de visionar prèviament dos episodis del programa El cazador de cerebros i, posteriorment, mantindran un debat amb el convidat

Descarregar Pdf

El científic i divulgador Pere Estupinyà conduirà demà, dimecres 21 de desembre, a les 12 h, una classe inversa sobre divulgació científica a la Universitat de Lleida. La conferència està dirigida als alumnes del grau de Ciències Biomèdiques i del Màster en Investigació biomèdica de la Universitat de Lleida (UdL), tot i que està oberta a tot el personal docent i investigador de la Facultat de Medicina. Els assistents discutiran amb Estupinyà sobre dos episodis del programa El cazador de cerebros de TVE La2. En concret, els episodis porten per títol El futur de la medicina i Voldries saber el teu destí genètic?

La sessió tindrà lloc a l’aula 0.22 de la Unitat Docent de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida, l’edifici annex a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. La Universitat de Lleida s’encarrega d’organitzar diferents conferències amb científics de renom perquè aportin els seus coneixements i experiència als alumnes a través de l’assignatura Comunicació en Ciència. Gestió i Innovació de l’esmentat Màster.

Biografia

Pere Estupinyà va néixer a Tortosa el 1974. És llicenciat en química i en bioquímica, màster en nutrició i metabolisme. Convençut autodidacta, va realitzar alguns cursos específics en l'àmbit de la comunicació/periodisme, però la seva experiència transformadora va arribar el 2007-08 quan va tenir el gran honor de ser el primer espanyol becat al Knight Science Journalism Fellowship del Massachusetts Institute of Technology (MIT). Com a escriptor és autor dels llibres de divulgació El ladrón de cerebros, Rascar donde no pica (2012), S=EX2, La ciencia del sexo (2013) i Comer cerezas con los ojos cerrados (2016), que han estat traduïts a diversos idiomes i han rebut excel·lents crítiques. Va ser l’editor del programa Redes de TVE, del 2002 al 2005. El 2014 va presentar un documental per a TV3 titulat Inversió de futur i el 2015 va produir 13 capítols de la sèrieEl Ladrón de Cerebros en Ecuador. El 2016 li va arribar l’oportunitat de desenvolupar amb la productora Minifilms El cazador de cerebros per a TVE.

Estupinyà escriu puntualment en diversos mitjans, participa en programes radiofònics i televisius, i intercala tot això amb conferències sobre ciència, motivació, innovació, benestar o sexualitat; participacions en actes de comunicació científica; assessories i projectes per a empreses, i col·labora en iniciatives educatives sempre que en té l’oportunitat. També condueix l’espai de ciència A vivir, els diumenges a la Cadena Ser.